7. maaliskuuta 2012

Mangojuustokakku
























Halusin tehdä omille syntymäpäivilleni jotain herkkua ja tämä juustokakkuohje oli aiemmin jo pariinkin kertaan hyväksi todettu joten käännyin jälleen sen puoleen.


Ainekset (24 cm irtopohjavuoka)

Pohja

200 g digestivekeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte

4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1-1 1/2dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl flora vispiä

Kuorrute

2 dl mangososetta (esim piltti)
2 liivatelehteä

2 rkl vettä

Pinnalle
säilykemangoa
valkosuklaata
pehmeitä hopeakuulia

Murenna keksit muruiksi ja sulata rasva. Sekoita keksit ja sulatettu rasva. Pohjusta 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi, kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.

Lopuksi koristelin kakun säilykemangon palasilla (ovat muuten pirun hankalia käsitellä ja asetella kakun päälle, koska hajoavat toooodella herkästi), hopeakuulilla ja valkosuklaalla spritsaamalla.



Ohje Marién sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti